Skip to content

Minden alkalomra egy PMJ

  • blog

Motorosokként mi is tudjuk, hogy sok esetben milyen kényelmetlenek a védőruházatok. Ezen szerettünk volna változtatni.

A legtöbb termék vastag, merev, rosszul szellőző és tagadhatatlanul látszik rajta, hogy motorozáshoz készült. Úgy gondoltuk, ezen lehet változtatni, és kell is. Egy olyan farmer megalkotását tűztük ki célul, mely extra biztonságos és egyben esztétikus is. Amit motoron és motorról leszállva egyaránt élmény viselni, és amiben akár munkába is elindulhatunk.

A biztonság érdekében ballisztikus Twaron® -t alkalmazunk ruháinkban, ugyanazt az anyagot, amit a golyóálló mellényekben használnak. A Twaron® egy innovatív japán aramid szövet, amelynek ötször akkora a mechanikus ellenállása, mint az acélnak. Sokkal strapabíróbb a piacon található egyéb anyagoknál, még a „kevlár” típusú aramidoknál is. Szakadás és vágás mentes, és csak több mint 500 °C-on bomlik le, olvadás nélkül. Amellett, hogy rendkívül magas szintű védelmet nyújt, legnagyobb előnye, hogy könnyű és rugalmas, így felhasználása a ruhaiparban egyedülálló kényelmet biztosít.

Kezdetben, a nadrágok teljes felületén, a bélés és a farmer anyag közé rögzítettük a Twaron® -t, mely így maximális, 8 másodperc védelmet nyújt aszfalton csúszva. Ügyelve a komfortra, az ezzel az eljárással készülő nadrágokban is bélés takarja a Twaron® -t, így az nem érintkezik közvetlenül a bőrrel. Ez az eljárás három réteget eredményez, ami bár sokkal kényelmesebb más termékeknél, még mindig túl sok lehet azok számára, akik a városban közlekednek, vagy rövidebb utakra indulnak. Az eddig kapott visszajelzések alapján úgy döntöttünk, hogy az előbb bemutatott hagyományos technológiát továbbgondolva, olyan új és innovatív eljárást fejlesztünk, amivel még komfortosabbá tehetjük farmerjeinket.

Így született meg hat hónapnyi fejlesztés és kísérletezés után a Single Layer technológia. Ennek eredménye a farmer szálai közé szőtt Twaron® anyag, egy egyrétegű szövet. A korábbi eljáráshoz képest, ez egy még könnyebb és kényelmesebb, még jobban szellőző viselet gyártását teszi lehetővé. Nem csak a rétegek számát tekintve más, ugyan is az ezzel az eljárással készült nadrágjaink többségében már a sérüléseknek leginkább kitett területek kapnak Twaron® erősítést. Két változata a T-Tex® és a T-Tex Pro®.

 A T-Tex Pro® változat 4,4 másodperces védelmet nyújt a kopás ellen, tehát tovább bírja, mint a bőrruházat, és a legmagasabb biztonsági értékek (AAA) alá esik, amelyeket az EN17092 tanúsítvány megkövetel a motorosok ruházatához. A könnyebb és vékonyabb T-Tex® változat pedig 1,9 másodperc (A) kopásállóságot ért el a teszteken.

Akár munkába jársz motorral, akár egy hosszabb túrára indulnál, a PMJ minden alkalomra kínál alkalmas ruházatot. A biztonságod mellett, a megjelenésedre is gondolunk, hiszen az összes nadrágunk esetében a divatipari múltból merítünk. A kényelmet pedig tovább fokozzák az állítható és kivehető protektorok.

Back To Top